top of page

Ons theater?
Even wat informatie.

Inspireren en laten dromen, daar doen we het voor...

Het poppentheater is opgericht in 2017. Bert Verschraegen, graficus en creatief duizendpoot vormden toen samen met Rita Lybaert, kleuterleidster, een leuk duo. Moeder en zoon op de planken, hoe mooi was dat niet. Ondertussen is ons team heel wat gegroeid. Dries De Beul, theatermaker en muzikant kwam ons vervoegen. Ook Seppe Boone kwam er even later bij als muzikant, acteur en poppenspeler. De technische ondersteuning werd dan weer ondersteund door ons vadertje. Het poppentheater is een reizend theater dat voorstellingen speelt in theaters of festivals en scholen in België. We hebben een eigen atelier waarin alle poppen, decors en attributen worden gemaakt. De kledij wordt ontworpen in de stijl van het verhaal in ons eigen naaiatelier. 

De verhalen en liedjes worden door ons geschreven en gecomponeerd. Onze poppenspelers Bert, Dries en Seppe zorgen er met eigen stemmen voor dat de poppen tot leven komen.

Wij komen ook naar jou toe!

Poppentheater Hendrick De Vos kan ook naar jou toekomen. Als u voor een verduisterde ruimte kunt zorgen, zorgen wij voor de rest! Met ons reizend theater kunnen drie voorstellingen per dag worden gespeeld: de voorstellingen zijn geschikt voor kleuters vanaf 5 jaar tot 99 jaar. Je gaat met de groep op ontdekking en avontuur door het verhaal.

Scholen

Wij geven elke voorstelling doorheen het jaar. De school kiest zelf welke voorstelling het best bij het klasthema past. Op locatie kunnen twee voorstellingen per dag worden gespeeld. In een serie schoolvoorstellingen kunnen drie voorstellingen op een dag worden gespeeld, mits er niet op- en afgebouwd hoeft te worden.

​Praktische informatie: Een geheel verduisterende zaal (turnzaal of binnenspeelplaats) is noodzakelijk. Opstelling voor de kinderen stoelen of banken. Ons theater heeft een eigen licht en klankinstallatie, stroomvoorziening met verlengkabel moet voorzien worden. Maximum 200 leerlingen per voorstelling. Voor een uitzondering graag op voorhand afspreken.
Opbouwtijd: 2 uur, afbouwtijd: 1 uur.

 

Een voorstelling duurt 60 à 70 minuten minuten (exclusief eventuele pauze), aanvangstijd in overleg. U kunt ook twee voorstellingen op een ochtend of middag boeken. Bijvoorbeeld eerst voor een jonge groep , daarna voor de oudere groep. De voorstelling wordt dan aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

 

Verenigingen of gemeente

Ook voor verenigingen of gemeente-activiteiten zoals jeugddagen, kermisprogramma’s enz… kan Hendrick De Vos zijn verhaal komen brengen.

bottom of page