top of page
HetSpeelvarken_klein.jpg

Vrienden van het theater,steun het goede doel, steun "het speelvarken".

 

vzw Poppentheater Hendrick De Vos kan niet worden georganiseerd zonder financiële steun uit de maatschappij. Omdat Poppentheater Hendrick De Vos geen structurele subsidie ontvangt, wordt deze organisatie gedragen door vrijwilligers. Ons poppentheater koestert en bewaart de eeuwenoude traditie van het poppen maken er ermee optreden. Elk van onze poppen wordt met de hand vervaardigd, waardoor we de ambachtelijke kunst in ere houden.

Het Speelvarken is een bijzonder goed doel dat zich inzet voor jongeren uit kansarme gezinnen, zodat zij de magie van het theater kunnen ervaren. Het geluid van applaus, de opwinding achter de coulissen en het moment dat het doek opengaat; het zijn ervaringen die het leven van een jongeren kunnen veranderen. Helaas worden veel jongeren uit kansarme gezinnen geconfronteerd met financiële beperkingen die het voor hen moeilijk maken om deze culturele pracht te ervaren. Het Speelvarken wil deze barrières doorbreken en deze jongeren de kans geven om hun eigen theatrale dromen waar te maken.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat theater niet alleen een vorm is van entertainment; het is een krachtig medium dat jongeren in staat stelt om hun stem te laten horen en hun verhalen te delen. Het biedt een uitlaatklep voor creativiteit en helpt jongeren bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen, empathie en communicatieve vaardigheden. Voor jongeren uit kansarme gezinnen kan theater een bron van hoop en inspiratie zijn, een manier om de uitdagingen van het leven te overstijgen en een nieuwe wereld vol mogelijkheden te ontdekken.

Het Speelvarken zet zich in om financiële obstakels weg te nemen die jongeren uit kansarme gezinnen ervan weerhouden om deel te nemen aan theateractiviteiten. Door middel van fondsenwerving en donaties streeft Het Speelvarken ernaar om genoeg geld in te zamelen om theaterbezoeken, workshops en opleidingen voor deze jongeren mogelijk te maken. Het doel is om ervoor te zorgen dat geld nooit een belemmering vormt voor degenen die hun passie voor theater willen ontdekken en ontwikkelen.

 

Het Speelvarken werkt nauw samen met theaters, culturele organisaties en scholen om de toegang tot theater voor jongeren uit kansarme gezinnen te vergroten. Door middel van partnerschappen en samenwerkingen kunnen ze gezamenlijk theaterprogramma's opzetten die speciaal zijn ontworpen om jongeren uit deze doelgroep te bereiken. Het Speelvarken zorgt ervoor dat deze jongeren niet alleen toegang hebben tot voorstellingen, maar ook de kans krijgen om deel te nemen aan workshops, repetities en zelfs optredens, zodat ze hun eigen creatieve potentieel kunnen ontdekken.

Wil je deze jongeren en/of onze organisatie steunen via dit fonds, dat kan door te storten op BE05 0019 3129 6975.

Wij danken jou alvast met heel ons theaterhart.

Het poppenteam

ATLANTIS.jpg

Vriend worden?

Noteer hieronder alvast jullie naam en email en we nemen je op in ons contactenboekje.

Alvast bedankt voor de steun.

Bedankt voor de mail.
bottom of page