top of page

Samen op ontdekking

Poppen maken is een kunst, maar niet iedereen is een kunstenaar. Ook jij kunt leren hoe je een pop maakt, een eenvoudige of iets gedetailleerde. Op poppen leren maken staat helemaal geen leeftijd, hoe jonger je bent hoe minder je er zelfs soms over nadenkt hoe er iets uit moet zien, en dat maakt het juist zo interessant.

Lees verder hieronder!

Acting & Drama Classes
AdobeStock_297468441.jpeg
9356DAAB-C00E-4B4C-88D1-98944862EEC1.JPG
Poppen maken

Workshop poppen maken van papier-maché of klei. Deze workshop wordt alleen gegeven aan groepen van minimaal 5 en maximaal 10 personen. We proberen zo veel mogelijk in te spelen op de wensen van de deelnemers, maar wat we in ieder geval behandelen is het maken van koppen in papier-maché. Bij een één- daagse cursus zullen vooral de basistechnieken aan de orde komen, wordt er een simpele kop gemaakt die we vervolgens gaan omzetten in een toffe pop. De techniek voor het maken van een kop van papier-maché laten we zien, de verdere bewerking van de kop zou in overleg 2 weken later plaats kunnen vinden als het papier –maché gedroogd is.


Naast het maken van de kop, kijken we ook naar de verschillende manieren om een lijf te maken. Dit doen we aan de hand van de vele poppen van ons Beeldend poppentheater Hendrick De Vos die tijdens de workshop opgesteld staan en bekeken kunnen worden. Met deze poppen gaan we ook kijken naar het spelen. Dit om de deelnemers het gevoel te geven hoe ze hun pop zo kunnen maken dat er goed mee te werken valt.
De duurtijd kan in overleg afgesproken worden. Niet alleen volwassenen kunnen hun creativiteit hierin kwijt, ook voor kleuters en jongeren merken we dat dit heel therapeutisch kan werken. 

Voor alle workshops geldt
● De lessen worden gegeven door mensen die uit het onderwijs komen.
● Materiaalkosten, zijn inbegrepen.

Singing & Dance
bottom of page